NOVA-leden

Waarom zou je NOVA-lid worden?

De NOVA is een koepelorganisatie met 8 regio's. Deze regio's hebben videoclubs als leden, maar ook individuele leden. In totaal zijn er ruim 1100 mensen lid van de NOVA (In het jaar 2021).

Als NOVA-lid kom je in contact met gelijkgestemden. Mensen met dezelfde hobby of zelfs passie. Er zijn mensen, die veel meer ervaring hebben dan jezelf. Zij kunnen je helpen bij het maken van nog betere films. Zelf heb je ook wat te bieden. Anderen kunnen jou vragen stellen over bijvoorbeeld technische of filminhoudelijke zaken, waar je zelf ervaring mee hebt.

Het landelijke netwerk dat de NOVA biedt helpt je in contact te komen met andere leden.

De NOVA organiseert filmwedstrijden en zorgt voor de opleiding van juryleden. Juryleden beoordelen de wedstrijdfilms en helpen de makers d.m.v. hun commentaar de makers te stimuleren hun producten te verbeteren. De wedstrijden en festivals bieden de leden een podium. Er is niets mooiers dan een zaal met een groot scherm en publiek, dat voor je applaudiseert.

Clubs gaan bij elkaar op bezoek en vertonen daar films van hun leden. Het biedt opnieuw een podium voor je film en je komt in contact met mensen, die iets van je film vinden.

Verder organiseren de clubs, regio's en de NOVA cursussen. Besturen houden elkaar op de hoogte van georganiseerde cursussen, zodat succesvolle cursussen ook op andere plaatsen herhaald kunnen worden. De NOVA heeft een 20 tal gastsprekers, die bereid zijn over allerlei onderwerpen presentaties en cursussen te geven. Verder zijn er enkele boeken uitgegeven, die je helpen bij het analyseren van goede amateurfilms.

De NOVA zorgt ervoor dat je op de hoogte blijft van alle nieuwe ontwikkelingen via deze website, Facebook en nieuwsbrieven.

De NOVA biedt ook kortingen voor leden bij bedrijven . De ledenpas is het bewijs van lidmaatschap.

© 2021 NOVA. Alle rechten voorbehouden. KVK: 40477773 - RABO Bank: NL36 RABO 0353 8218 45

Login

Let op. NOVA-leden kunnen hier inloggen!

Hulp nodig bij inloggen?