Filmproject

Filmproject

Filmproject

De NOVA helpt je bij het maken van je film. Je krijgt advies op maat.

Greenscreen estafettefilm

Greenscreen estafettefilm

Coronaproof filmen? Doe dan mee met dit project.

Vlogs over scenarioschrijven

Vlogs over scenarioschrijven

Hoe schrijf je een scenario? Bekijk deze vlogs.

 NOVA Filmproject

Iedereen, die weleens een film heeft gemaakt heeft ondervonden dat dit niet eenvoudig is. Je moet van allerlei markten thuis zijn, zeker als het om een speelfilm gaat.

Het bedenken van een leuk idee en dat uitwerken tot een scenario is al een eerste grote stap. Als die eenmaal genomen is komt de rest er meestal ook wel.

Vorig jaar is er in het kader van het voorprogramma voor UNICA 2019 een workshop scenario schrijven gegeven door Peet van Duinhoven. Dat heeft uiteindelijk 6 scenario’s opgeleverd. De NOVA stelt deze scenario's beschikbaar aan de leden van de NOVA. De schrijvers hebben hier toestemming voor gegeven. Het ene scenario zal meer aanspreken dan het andere. Wellicht inspireert het tot een nieuw idee, waar uiteindelijk een heel ander scenario uit voortkomt.

De NOVA biedt niet alleen de scenario’s aan, maar ook de gelegenheid ervaren filmers om advies te vragen op allerlei gebied.

Het ontwikkelen van een goed scenario is de eerste stap. Enkele ervaren NOVA-leden staan klaar om je bij te staan met raad en daad. Dat kan op het gebied van scenario zijn, maar ook montage, kleurbewerking, geluid enz.

Het geheel wordt een vraaggestuurd project. Dat wil zeggen dat het aanbod afhankelijk is van de vraag. Wij organiseren bijvoorbeeld een workshop over geluid als blijkt dat de deelnemers daar behoefte aan hebben en er voldoende belangstelling is.

Er zijn genoeg mogelijkheden om met elkaar in contact te staan. Afstanden spelen geen rol. Er is e-mail, chat, Facebook, Wetransfer, Skype enz. Elkaar helpen kan altijd en overal.

Het NOVA Filmgala in november 2020 zal het eind zijn van dit project. Er zit dus wel wat tempo achter, maar dat bevordert alleen maar de voortgang.

Het streven is het project gratis aan te bieden, maar het zou ook kunnen zijn dat voor sommige activiteiten een bijdrage wordt gevraagd. Dat hangt erg af van de vraag.

Dit project is een initiatief van de commissie educatie.

Pak de handschoen, en de camera, dus op en doe mee aan dit spannende project.

 


De scenario's zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in om het aanvraagformulier voor de scenario's zichtbaar te maken of Word lid.

 

Log eerst in. Dan zie je hier wat ideetjes, die je in een krant kunt vinden.

 

De beste films komen vaak voort uit eigen interesse. Een filmmaker, die zelf iets te vertellen heeft en betrokken is bij het onderwerp, heeft een streepje voor.

Een filmmaker....

  • wil een statement maken,
  • heeft een visie op een probleem of een situatie,
  • heeft een mening ergens over,
  • wil iets aan de kaak stellen en is nieuwsgierig naar de uitkomst van een proces,
  • wil kritisch staan tegenover de maatschappij,
  • wil antwoorden geven op levensvragen,
  • weet iets vermakelijks goed te verpakken,
  • weet mysterie of spanning ergens over op te roepen
  • enz. enz.

Dan ben je bij dit project meer dan welkom.


Als je besluit mee te doen kun je je aanmelden via het inschrijfformulier. Er zijn geen kosten aan verbonden aan de aanmelding, maar er wordt wel van je verwacht dat je met een film aan de slag gaat.

Het is belangrijk voor het hele proces dat je begint bij het begin. Het gaat net als met het bouwen van een huis. Waar ga je het huis bouwen, wat mag het huis kosten, hoe groot moet het worden, noem alles maar op.

Als daar goed over nagedacht is begin je met het maken van bouwtekeningen, heien, riolen aanleggen, funderingen storten, muren bouwen enz.

Bij het maken van een film beginnen wij dus met een plan of zo je wilt een idee, dat globaal wordt beschreven in een synopsis of outline. Van daaruit ga je het scenario schrijven.

Hieronder vind je twee formulieren. Met het eerste geef je aan of je gebruik maakt van een aangeboden idee of een eigen idee.

In het formulier daaronder kun je een synopsis schrijven, waar antwoord wordt gegeven op een aantal vragen. Deze synopsis wordt naar de begeleiders gestuurd. Een begeleider neemt daarna contact met je op om over de verdere voortgang van gedachten te wisselen.

Door het invullen van het formulier verklaar je je akkoord met het verzenden van je persoonsgegevens naar de begeleiders.

De formulieren zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in om de formulieren zichtbaar te maken.

 

© 2021 NOVA. Alle rechten voorbehouden. KVK: 40477773 - RABO Bank: NL36 RABO 0353 8218 45

Login

Let op. NOVA-leden kunnen hier inloggen!

Hulp nodig bij inloggen?