Log in via Mijn NOVA of het sandwichmenu rechtsboven.

NOVA Nieuws

biaff logo 2020 mediumHet BIAFF festival vindt plaats van 19 t/m 24 april 2022 in Birmingham.

De resultaten zijn al bekend.

Daniël Beckers heeft een Diamond award en de prijs voor beste documentaire gewonnen met de film Boellie - Living with Heartache.

Het is de enige Nederlandse inzending, maar wel een heel succesvolle.

Kijk voor meer informatie op de website van BIAFF.

 

Boeken appJan de Bloois, lid van filmclub Zoetermeer, heeft enkele interessante e-books geschreven, die je kunt vinden in de Apple e-book store.

Twee e-books gaan over de DJI fly app, die je gebruikt om de DJI Mavic Mini drone te bedienen. Deze kosten € 0,99 per stuk.

De andere drie kosten niets en gaan over Final cut pro.

Het bestuur heeft het bericht ontvangen dat Frans Pilon op 66-jarige leeftijd plotseling is overleden.

Samen met Willem Zweerink maakte hij twee succesvolle speelfilms. In 1990 won 'Gegijzeld' een gouden medaille en een jaar later werden zij met 'M'n Duifje' zelfs laureaat met een gouden medaille. 'M'n Duifje' maakte deel uit van het Nederlandse programma op het UNICA-festival in Italië en won daar een bronzen medaille. Frans schreef voor beide films het scenario en was de regisseur. Willem deed het camerawerk.

Illustratie aangepast bij stukje Videobewerkers.nl tbv home page NOVA 640x480Bent u ook soms aan het worstelen met uw videobewerkingsprogramma? Weleens de gedachte gehad om alles uit het raam te gooien omdat het maar niet lukken wil? Dan hebben wij misschien de oplossing voor u!

Wie zijn wij?

We zijn een vereniging van leden die kennis en ervaring opdoen in het optimale gebruik van video-montagepakketten en die expertise met elkaar delen.

We gebruiken daarvoor onze website, met als directe communicatiemiddelen de werkgroepen, het forum en onze nieuwsbrief. In het voor- en najaar organiseren we in De Bilt gratis bijeenkomsten voor onze leden.

Wat doen we?

Wij zijn een landelijke vereniging en bieden onze leden de mogelijkheid om van verschillende videobewerkingsprogramma's kennis en vaardigheden te verwerven. Wij doen dat in verenigingsverband, waarbij we elkaar helpen om technische problemen op te lossen. We zijn dus geen reguliere videoclub!

De pakketten die wij op dit moment ondersteunen zijn Pinnacle Studio 16 en hoger, Edius 8 en hoger, Avid Liquid en sinds kort ook het gratis montagepakket DaVinci Resolve 14 en hoger.

Heeft u interesse in een lidmaatschap (€ 15,= per jaar) of wilt u eerst eens een bijeenkomst meemaken? Kijk voor meer informatie op www.videobewerkers.nl. We heten u graag welkom!


De vereniging videobewerkers.nl is geen lid van de NOVA. Als je lid wordt van de vereniging geeft dit dus geen recht op faciliteiten van de NOVA.

In het archief van de NOVA zijn twee filmboeken gedigitaliseerd aanwezig. Deze boeken zijn geschreven door NOVA-leden, maar niet beschikbaar vanwege auteursrechten.

Het gaat om Elseviers grote smalfilmboek van Jan van Weeszenberg en Het smalfilmboek (1959) van Dick Boer.

Subcategorieën

Login

Let op. NOVA-leden kunnen hier inloggen!

Hulp nodig bij inloggen?