NOVA Nieuws

Hans Henkemans posterJoost Schrickx is de producent van de film Weggewist. Joost is in het verleden jurylid geweest op een NOVA-festival en hij heeft ook een workshop scenarioschrijven voor NOVA-leden gegeven.

De film gaat over pianist en componist Hans Henkemans.

the pig 1384825 cropBinnen de NOVA zijn enkele honderden vrijetijdfilmers dagelijks bezig met het maken van films. Speelfilms, documentaires, reportages, alles wordt gemaakt. De NOVA ondersteunt als organisatie deze filmers o.a. met cursussen, workshops en andere educatieve projecten.

Op 17 juni jl. stonden er van de Russische documentairefilmer Victor Kassakovsky twee artikelen in de Volkskrant. Lees die stukjes eens want Kassakovsky heeft op een bijzondere manier een film gemaakt over varken “Gunda”. Geen fantasyfilm  zoals “Babe” maar een film over een echt varken. Gunda is zo bijzonder vanwege het gekozen vertelperspectief, de camera vormgeving en de geluidsband. Een inspirerende en leerzame film voor vrijetijdfilmers. Wil je de film helemaal zien? Hij draait momenteel in de filmhuizen.

© 2021 NOVA. Alle rechten voorbehouden. KVK: 40477773 - RABO Bank: NL36 RABO 0353 8218 45

Login

Let op. NOVA-leden kunnen hier inloggen!

Hulp nodig bij inloggen?